In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 zo’n 30 Nederlandse steden een zero emissiezone invoeren voor stadslogistiek. Daarbij is ook afgesproken dat er ondersteuning komt voor iedereen die in zo’n zone moeten zijn. Deze ondernemers kunnen vanaf komend voorjaar tot 5000 euro subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus. Het is een volgende stap in het schoner maken van het Nederlandse wagenpark. Hierover leest u meer op de website van de Rijksoverheid.
Met fiscale voordelen en subsidies vanuit de overheid wordt de aankoop van een Renault Master Z.E. wel heel aantrekkelijk. Wij helpen u graag alvast op weg met de regelingen die van toepassing zijn op een elektrische bedrijfswagen.
Welke subsidies zijn er voor elektrische bedrijfswagens?
- Investeringsaftrek (KIA)
- Milieu-investeringsaftrek (MIA)
- Subsidieregeling emissieloze bedrijfswagens ( SEBA)
Investeringsaftrek (KIA)
Regelgeving waar iedere bedrijfsvorm gebruik van kan maken. Ondernemers die zelf investeren komen in aanmerking voor een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Regelgeving geld voor zowel nieuwe als gebruikte bestelauto’s. De aftrek bedraagt maximaal 28% en is afhankelijk van de omvang van de investering in het betreffende jaar.
Milieu-investeringsaftrek (MIA)
De Milieu-investeringsaftrek is een subsidie op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. MIA biedt de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. Zo kun je 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Dit wordt toegekend bovenop de gewone investeringsaftrek.
Subsidieregeling emissieloze bedrijfswagens. (SEBA)
Regeling die vanaf 15 maart 2021 kan worden gebruikt. Alle ondernemers kunnen gebruikmaken van deze regeling. Subsidie is van toepassing op nieuwe elektrische bedrijfswagens N1 / N2 (Grijs kenteken) Kan zowel gebruikt worden bij aankoop als bij leasing. De hoogte van de subsidie is 10% van het aanschafbedrag tot maximaal 5.000 euro.
Randvoorwaarden:
- Koop of lease moet afgesloten zijn na 1 januari 2021
- 10% subsidie tot maximaal 5.000 euro.
- Alleen van toepassing op N1 / N2 voertuigclassificatie
- Het elektrische voertuig moet minimaal drie jaar op de eigenaars naam blijven staan.
- Als u de subsidie aanvraagt staat de elektrische bedrijfswagen nog niet op uw naam geregistreerd.
Lees hier verder over de subsidieregelingen per gemeente of neem contact op met een van onze vestigingen.