Jun 7, 2024

Durabilis Transport en Van Dijk Trucks: een Duurzame Samenwerking

Eind 2023 werd Durabilis Transport gelanceerd, samen met de aanschaf van twee Volvo FH Electrics. Dit markeerde niet alleen de start van het bedrijf, maar ook een voortzetting van de samenwerking met Van Dijk Trucks.

Het bedrijf zet zich in om duurzaam te opereren in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Met Durabilis kunnen regionale transporten worden verzorgd en kunnen (nieuwe) klanten worden bediend die vraag hebben naar duurzaam transport. Denk hierbij aan aannemers die emissievrije projecten aannemen.

Wat transporteert Durabilis zoal? Het bedrijf beschikt over een full-option Volvo met een luchtgeveerde vooras, wat zorgt voor een zeer comfortabele rit. Daarnaast hebben ze een semi-dieplader met vier assen voor het vervoeren van grote machines. Ook is er een huifzeiltrailer, met daarachter een elektrische kooiaap, waarmee ze zero-emissiebouwmaterialen kunnen aanvoeren. De actieradius van de voertuigen voldoet aan de verwachtingen; de opgegeven 300 km blijkt in de praktijk haalbaar te zijn.

De samenwerking met Van Dijk Trucks verloopt zeer goed volgens Durabilis. Vooral de rij-instructeur bij Van Dijk, Willem-Jan Majoor, wordt geprezen voor zijn begeleiding tijdens het proces van elektrisch rijden, wat toch wat anders is dan conventioneel rijden. Zelfs bij een klein probleem met de accu werd door Van Dijk een passende oplossing geboden en werd er meegedacht met Durabilis. Voor al hun vragen kunnen ze bij Van Dijk terecht, en bij ingewikkelde kwesties wordt er samengewerkt met de importeur om alsnog een oplossing te vinden.

Durabilis Transport streeft ernaar om vanuit duurzaamheidsoogpunt zero-emissietransport aan te bieden. Het bedrijf wil laten zien dat duurzaamheid op alle niveaus mogelijk is.

Van Dijk Trucks is dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks, twee merken die bekendstaan om hun duurzame transportoplossingen en hun innovatieve kijk op alternatieve brandstofoplossingen. Dit past perfect bij de ambitie van Van Dijk Trucks om waardevolle en toekomstgerichte mobiliteitsoplossingen te bieden. Transport is onmisbaar, maar de veranderingen in ons klimaat vragen om aanpassingen op het gebied van mobiliteit. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden rondom CO2-reductie en gaan de ontwikkelingen razendsnel. Bij Van Dijk Trucks bekijken we de kansen met een realistische blik en vertalen we de innovaties graag snel naar haalbare mobiliteitsoplossingen voor onze klanten.

Meer weten? Neem contact op met jouw Van Dijk Trucks vestiging.

Bekijk ook deze nieuwsberichten:
Misschien vind je dit ook interessant: 

Werken bij Van Dijk

Truckmonteur?
Ga aan de slag &
maak vrienden
bij Van Dijk