mrt 20, 2024

Volvo ontvangt order voor honderd elektrische trucks van DFDS

Met de aanschaf van vijftig nieuwe Volvo FH-trucks die zullen rijden op Bio-LNG, zet Emons Group verder in op de reductie van CO2-uitstoot van hun transportactiviteiten. De bewezen betrouwbaarheid in combinatie een zo laag mogelijke kilometer-kostprijs, waren doorslaggevend voor de hernieuwde keuze voor Volvo Trucks.

DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, ziet een groeiende vraag naar transportoplossingen die het milieu minder belasten. Daarom heeft het bedrijf opnieuw een order geplaatst voor honderd elektrische trucks van Volvo. Eerder kocht DFDS in totaal 125 zware elektrische Volvo-trucks.

Momenteel zijn er 95 daarvan operationeel in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland en de resterende dertig worden in de loop van 2024 geleverd. Dankzij de groei van het aantal elektrische vrachtwagens in de vloot, heeft DFDS tegen het einde van 2023 de uitstoot van broeikasgassen met 1.516 ton verminderd (well-to-wheel, bron: DFDS).

“Ik ben er erg trots op dat we onze nauwe samenwerking met DFDS kunnen voortzetten. Deze order voor nog eens honderd elektrische Volvo-trucks is een bewijs van hun vertrouwen in ons bedrijf. De grote toename van de elektrische truckvloot van DFDS laat zien dat emissievrij vervoer hier en nu een levensvatbare oplossing is”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De nieuwe elektrische trucks zullen worden ingezet op negen markten in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België en Zweden. Het betreft de recent vernieuwde en energiezuinigere modellen Volvo FH Electric en FM Electric.

DFDS heeft momenteel de grootste vloot van zware elektrische trucks in Europa en is goed op weg om de doelstelling te halen om in 2030 minstens 25 procent van het wagenpark geëlektrificeerd te hebben.

“We willen de overgang naar duurzamer wegtransport stimuleren. Onze groeiende vloot van elektrische vrachtwagens zal niet alleen bijdragen aan het verminderen van de impact van onze activiteiten op het klimaat. Het zal DFDS ook in staat stellen meer bedrijven te ondersteunen die hun toeleveringsketens koolstofarm willen maken. Deze nieuwe order onderstreept onze toewijding om de ontwikkeling door te zetten”, zegt Niklas Anderson, EVP, Logistic Division bij DFDS.

Een aantal van de nieuwe elektrische trucks zullen worden gebruikt om goederen te vervoeren van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.
Sinds 2019 heeft Volvo Trucks elektrische trucks geleverd aan klanten in 45 landen op zes continenten. Volvo biedt op dit moment de breedste productlijn in de sector met acht elektrische modellen, die geschikt zijn voor zeer uiteenlopende transportopdrachten in en tussen steden.

Lees meer Volvo Trucks nieuws
Misschien vind je dit ook interessant: 

Werken bij Van Dijk

Truckmonteur?
Ga aan de slag &
maak vrienden
bij Van Dijk